Home Forum Boeken Registreren Zoeken
    
Auteur: Stipje88
Geplaatst: 6 apr 2016
Bijgewerkt: 6 apr 2016

Categorie: Stipjes scenario's

» De (niet zo) roze wolk.
» Een doosje vol
» Smaken verschillen
» Ode aan donoren
» Uit de comfortzone

De (niet zo) roze wolk.


Zoals jullie gelezen hebben, ben ik op 28 februari bevallen van een prachtig klein prinsesje. Toch nog best onverwacht besloten ze om in te leiden, omdat mijn bloeddruk maar bleef stijgen en ze bang waren dat het uit zou lopen op zwangerschapsvergiftiging. Ik belandde in een stroomversnelling en voor ik het wist, werd er een klein warm lijfje op mijn buik gelegd..


Print dit | Verstuur dit | Hits: 2453

Reacties

visstickje
08-apr-2016

Mooi geschreven Stipje en enorm herkenbaar.

Mijn liefde voor de oudste moest ook echt groeien na een heftige MMM en een scheiding. Tot hij ziek werd en alles draaide om hem beter te krijgen en ik dan daar die kraamtranen had na drie maanden. Een diep gevoel maakte zich van mij meester.

Afscheid van het idee wellicht nooit moeder te worden is ook een rouwproces. Dat was je bescherming en houvast hoe gek ook. Leren leven in de nieuwe onzekere werkelijkheid van moeder zijn en alles wat daar bij komt.

Want vanaf de geboorte heb je een nieuwe regisseur en directeur in je leven, je kindje. Niet langer jijzelf de controlfreak of perfectionist. Maar een klein kindje die ritme gaat bepalen in je denken, voelen, handelen. Je moet leren loslaten. Loslaten van je oude zekerrheden, je oude ik, je oude gewoontes en overlevingsmeganismea uit de MMM. Tegelijk moet je leren en omarmen alles wat nieuw is en eng en onzeker.

Dat kost kracht, tijd en liefde. Liefde voor jezelf, liefde voor je partner die nu papa is en liefde voor je meisje. Want niet jij, je man of je relatie staat vanaf nu op 1, maar dat liefde kwetsbare wonder.

Echt de liefde groeit en is daar ineens in volle kracht op het moment dat je het niet verwacht. Moederliefde is uniek en voor iedereen anders. En zelfs anders voor je eerste tweede of derde of weetikhethoeveelate kind. Niet minder, maar anders. Uniek en bijzonder.

Herfst
12-apr-2016

Heel erg herkenbaar, mooi geschreven!

angie88
19-apr-2016

Super mooi verhaal meid... ik heb respect voor je. Dikke knuffel!

http://www.zwangerschapsforum.nl/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=8&pid=373
http://www.meermuurstickers.nl/
http://www.jekindopdefoto.nl/
http://kdvduizendschoon.nl/
http://www.flexwebhosting.nl/index.php/homepage/
http://www.hoppinup.etsy.com/

Wie is online

op het moment geen leden online.

Je bent een anonieme gebruiker. Je kunt je gratis registreren door hier te klikken

Copyright (©) Zwangerschapsforum.nl. Kop-afbeelding: Karin van de Wiel fotografie.
Zwangerschapsforum.nl is proudly hosted and sponsored by Flexwebhosting BV