Home Forum Boeken Registreren Zoeken
    
Auteur: bootje
Geplaatst: 23 mei 2016
Bijgewerkt: 24 mei 2016

Categorie: Bootjes beslommeringen

» Helden
» Normaal
» IdeŽen
» Grijze haren
» Huilen

Normaal


Jaren lang heb ik geroepen dat ik niet normaal was. Als puber en student was ik er trots op niet in hokjes geplaatst te kunnen worden. Als mensen mij eigenwijs vonden beschouwde ik dat als compliment. Uniek zijn was het streven. Als een van de weinige vrouwen op een opleiding vol mannen was dat niet zo lastig. Zelfs als ik niet echt mijn best deed viel ik op. Juist door 'erbij te horen' onderscheidde ik me. Ik was niet als andere vrouwen maar doordat ik vrouw was was ik ook nooit echt zoals de mannen.

Jaren lang heb ik geroepen dat ik niet normaal was. Als puber en student was ik er trots op niet in hokjes geplaatst te kunnen worden.
Als mensen mij eigenwijs vonden beschouwde ik dat als compliment. Uniek zijn was het

Een vaste relatie, een huis, huisdieren, vaste baan. Mijn leven werd wat normaler. Nog steeds als vrouw tussen de mannen, maar mijn omgeving was mij inmiddels gewend. Het viel niet meer zo op dat ik een eigenwijs ben die haar eigen plan trekt. Ik heb een huis, net als zoveel anderen. We klussen, net als zoveel huiseigenaren. En onze hond ging netjes naar een gehoorzaamheidscursus.

En toen werd ik zwanger en was ik ineens niet meer 'one of the guys'. Ik werd steeds meer een 'normale vrouw'. Ik ben er trots op dat ik ook een echte vrouw ben. Met borsten, billen, buik en het werkt ook nog allemaal zoals het hoort te werken. Ik vond een forum vol andere zwangere vrouwen en kon me aansluiten bij hun gevoelswereld. We konden meeleven met elkaar, eindeloos kletsen over kwaaltjes, echo's, borsten, aftellen, de laatste loodjes en alles waar niet-zwangeren helemaal niet over willen praten. Wat heerlijk om voor het eerst echt ergens bij te horen.

En nu hoor ik al ruim 6 jaar bij de groep 'ouders' of specifieker 'moeders'. En anders dan mijn groep studiegenoten is die groep groot en ongelofelijk divers. Zoveel moeders, zoveel meningen. En ik blijf natuurlijk toch die eigenwijs, dus een mening heb ik zeker. En 'natuurlijk' is die niet helemaal 'mainstream'. :D
Maar als er iets is wat ik heb geleerd is dat het niet uitmaakt. We hebben allemaal onze zorgen, over onze kinderen, over onszelf. We zijn allemaal soms, of vaak, onzeker en we voelen ons allemaal soms, of vaak, een buitenbeentje. Het gevoel hebben dat je niet normaal bent, anders dan de anderen, is dus heel normaal. Want uiteindelijk bepalen al die individuen samen wat normaal is. En dat is een hele geruststelling, want eigenlijk is normaal zijn heel fijn.
Print dit | Verstuur dit | Hits: 2525

Reacties

Itsme
28-mei-2016

Oh heerlijk om te lezen! Hoewel ik wel wat "normalere" keuzes maakte in mijn leven wilde ik ook heel graag net ff anders zijn. Ik herken dus veel van de dingen die je omschrijft! Leuk om te lezen 😁

bootje
31-mei-2016

Leuk its dat je je herkenning deelt. :)

http://www.zwangerschapsforum.nl/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=8&pid=373
http://www.meermuurstickers.nl/
http://www.jekindopdefoto.nl/
http://kdvduizendschoon.nl/
http://www.flexwebhosting.nl/index.php/homepage/
http://www.hoppinup.etsy.com/

Wie is online

op het moment geen leden online.

Je bent een anonieme gebruiker. Je kunt je gratis registreren door hier te klikken

Copyright (©) Zwangerschapsforum.nl. Kop-afbeelding: Karin van de Wiel fotografie.
Zwangerschapsforum.nl is proudly hosted and sponsored by Flexwebhosting BV