Home Forum Boeken Registreren Zoeken
    
Auteur: Geendje
Geplaatst: 25 okt 2016
Bijgewerkt: 28 okt 2016

Categorie: Draakjes Dagen

» Robot vs Mens
» Een wereld vol wonderen
» Op de vlucht
» Terugblik van 2015
» Elk nadeel heeft een voordeel

Robot vs Mens
Afgelopen week zag ik een artikel voorbij komen over een 'robotwieg'. Een kind werd ingebakend in een doek die vervolgens kon worden vastmaken aan een wieg. Hierdoor bleef de baby op zijn rug liggen. De wieg begon vervolgens te schudden en geluid te maken. Op deze manier werd de baby door de wieg gerustgesteld. Het zou het leven van een nieuwe ouder gemakkelijk maken, maar zoals het artikel stelde je moest als ouder wel "bijspringen" als er een probleem was. De wieg was ontworpen door een zogenaamde kinder'arts'. De wieg kostte zo'n 1100 euro, echter had je dit geld zo terug verdient, omdat je kostte voor een babysitter uit kon sparen.
Mijn nekharen gingen recht overeind staan. Ik vraag mij serieus af of zo'n 'arts' het belang van het kind of de ouder voor ogen heeft bij het ontwerpen van zo'n wieg of dat de dollartekens in zijn ogen dit verhinderen.

De ouders die zo'n wieg kopen zullen dit vast doen omdat ze denken dat dit het beste is voor hun kind. Het is immers goed om een kind te leren dat hij in bed in slaap valt, zichzelf leert troosten en zo snel mogelijk door slaapt. Je wilt namelijk geen kind dat verwend is en na een jaar nog troost bij jou zoekt 's nachts. En nee dit is niet een aanval op de ouders, dit is een kritische houding tegenover de adviezen die deze ouders krijgen.
Wat het allemaal nog mooier maakt is dat een ouder die ervoor kiest om samen met haar kind in een bed te slapen als onverantwoordelijk wordt neergezet, het is immers niet veilig.
Het ouderschap is niet makkelijk. Vooral de eerste periode is ontzettend zwaar. Noch het ouderschap noch je kind komen met een gebruiksaanwijzing. Ik heb ook de wijsheid niet in pacht, ik heb zeker beslissingen gemaakt waarvan ik achteraf denk dat ik het graag anders had gedaan. Maar er is geen mogelijkheid om het over te doen. Ik had graag gehad dat ik mijn opties beter had gekend, dat ik had geweten dat er wel degelijk manieren zijn om veilig met je kind in een bed te slapen, dat een baby van een paar maanden niet hoort door te slapen, dat soort dingen.
Afgelopen avond bracht ik sil.vijn naar bed. We nemen tijd voor het bedritueel. In bed boekje lezen, zingen, knuffelen, nog even wat vragen beantwoorden. Als ik weg ben gegaan wordt ik meestal terug geroepen, nog even 1 liedje, 1 vraag, 1 ding wat hij wil vertellen. Afgelopen nacht werd ik opnieuw geroepen. "ik wil bij jou slapen'. Ik neem hem mee naar mijn bed en we slapen samen verder. Mijn slaap wordt regelmatig onderbroeken door sil.vijn, maar hij ligt daar rustig. Ik luister naar zijn ademhaling, voel zijn lichaam tegen de mijne kruipen en probeer weer verder te slapen.
Overdag ben ik gesloopt. Een wieg of in zijn geval een peuterbed die hem in slaap wiegt. Tsja het zorgt er zeker voor dat ik 's avonds meer tijd voor mij zelf heb. Dat ik 's nachts niet wordt geschopt en niet oververhit raak en dat ik overdag uitgerust ben. Toch ben ik liever oververhit, bont en blauw en moe. Mijn mannetjes is maar even klein, veel te kort om mijn zorg taken af te geven aan een bed. v

Print dit | Verstuur dit | Hits: 2365

Reacties

Sushi
30-okt-2016
Mee eens! Ze zijn maar zo kort klein en hebben nog een heel leven voor zich waarin ze groot moeten zijn. Maar als nieuwbakken ouders doet de media en je directe omgeving je het gevoel geven dat je beebje vooral zo snel mogelijk al groot moet zijn, 'kijk eens wat mijn kind allemaal al kan!' voert de boventoon. Maar niet in dit huis, hier mogen ze lekker klein zijn, want de tijd gaat al zo snel.... <3
Geendje
07-nov-2016

precies Sushi! Ik heb ook andersom meegemaakt 'de oh wat doet je kind dat al goed', aan ene kant voel ik mij dan trots aan andere kant ongemakkelijk. Ik ga mee in wat hij vraagt en doet. Ik moet toegeven dat ik soms ook dingen deel die hij doet, waarvan ik zelf verbaasd ben dat hij dit kan, maar dit is niet als opscheppen bedoelt maar volledig uit trots.

overigens zie ik nu wel erg veel fouten in mijn stuk als ik het nog een keer door lees

Sushi
30-nov-2016

Ja natuurlijk kan ik ook heel erg trots zijn als ze iets kunnen en stiekem ook wel als blijkt dat ze daarmee erg snel zijn, maar ik volg hun groeiproces, net zoals jij omschrijft, ik push niks. Ja alleen het op de wc plassen van J momenteel, want hij moet over 3,5 maand toch echt zindelijk zijn 😉

tanja10
09-dec-2016

Wat ben ik blij dat het cb en de maatschappij hier in Noorwegen daar toch heel anders mee omgaan. Hier gaan ze er gewoon van uit dat de kleintjes regelmatig lekker naast pappa of mamma kruipen en dat dit ook normaal en natuurlijk is. En krijg je vervolgens een folder mee met daarin uitgeleg hoe je dat zo veilig mogelijk kan doen. Randi ligt "gewoon" nog elke nacht naar mamma hoor....nou wil ze ook nog steeds elke nacht bij mamma drinken, dus eigenlijk vind ik het wel helemaal best. Hoef er mijn bed niet voor uit ;-)

http://www.zwangerschapsforum.nl/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=8&pid=373
http://www.meermuurstickers.nl/
http://www.jekindopdefoto.nl/
http://kdvduizendschoon.nl/
http://www.flexwebhosting.nl/index.php/homepage/
http://www.hoppinup.etsy.com/

Wie is online

op het moment geen leden online.

Je bent een anonieme gebruiker. Je kunt je gratis registreren door hier te klikken

Copyright (©) Zwangerschapsforum.nl. Kop-afbeelding: Karin van de Wiel fotografie.
Zwangerschapsforum.nl is proudly hosted and sponsored by Flexwebhosting BV